A3 papier informatie

Het standaard A3 formaat heeft een afmeting van 420x297 mm. Dit is precies twee keer het A4-formaat. Er bestaan echter ook nog andere afmetingen, namelijk het formaat A3+ met een afmeting van 457x305 mm en het SRA3 formaat van 450x320 mm.

Double A A3 Pallet A3

A3 papier wordt vaak gebruikt voor presentaties, uitvergrotingen, grafieken etc. en is te verkrijgen in verschillende diktes. De dikte van papier wordt aangegeven in het gramsgewicht , dit is het gewicht per m2 . Het meest gebruikte kopieerpapier heeft een gewicht van 80 gram. U kunt papier bestellen van 75 grams tot 300 grams.

Kleuren A3

A3 papier is te verkrijgen in veel verschillende kleuren: van abrikoos tot azuur. Maar ook wit papier is in verschillende nuances te bestellen. De witheid van papier wordt aangegeven in de CIE waarde. Hoe hoger de CIE waarde hoe witter het papier. Een CIE waarde van 150 staat voor een basiskwaliteit, een premium kwaliteit zoals Double A papier heeft een gegarandeerde CIE waarde van 160. Dit hagelwitte papier geeft uw documenten een nette en luxere uitstraling.

Naast de witheid van het papier zijn er nog tal van andere keurmerken voor papier. Hieronder vindt u een beknopt overzicht:

  • FSC: Internationaal keurmerk dat bewijst dat het papier wat uw koopt komt van een bos welke wordt beheerd conform de FSC-Standaard.
  • ISO9706: Garandeert de performance van papier op het gebied van een houdbaarheidsnormering.
  • EU Flower: Europees keurmerk dat garandeert dat producten een beperkte invloed hebben op het milieu ten opzichte van producten zonder dit keurmerk.
  • TCF en ECF: Chloorvrij gebleekt papier is er in twee varianten: ECF (Elementary Chlorine Free) en TCF (Totally Chlorine Free).

Voor de mooiste afdrukken kiest u voor een papier in een glossy of gesatineerde uitvoering. Het extra “laagje” zorgt voor haarscherpe afdrukken en een schitterende kleurweergave. Door uw rapporten of presentaties af te drukken op glossy papier laat u een professionele indruk achter bij uw klanten.

U kunt A3 papier bestellen in verschillende verpakkingen: per pak à 500 vel, per doos à 5 pakken of in een voordeelbundel van 10 pakken. Bestelt u liever grotere hoeveelheden tegelijk? Speciaal voor grootverbruikers bieden wij scherp geprijsde halve en hele pallets. Een halve pallet bestaat uit 10 dozen, met een hele pallet ontvangt u 20 dozen.

Staat de door u gewenste pallet-aanbieding er niet bij? Neem contact op met onze afdeling klantenservice voor een aanbieding op maat.

Deel de link naar deze pagina:

Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Pinterest